Friss hírek

2009.02.15. 18:38

Az MSZP frakció is támogatja a kormányjavaslatokat

<p>Egyhangú szavazással támogatta az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja azt, hogy induljanak meg szerkezeti átalakítások a már korábban is ismertetett öt területen, így az adópolitika, a nyugdíjrendszer, a szociális ellátások, a piacteremtés és a politikai képviseleti rendszer területén. Minderről Lendvai Ildikó frakcióvezető beszélt a testület vasárnap esti ülése után.</p>

Lendvai Ildikó beszélt arról is, hogy a szerkezeti átalakítások célja egyebek mellett a munkára való ösztönzés, a munka becsületének növelése és az eddigi ellátások fenntarthatóságának biztosítása.

A frakcióvezető tájékoztatása szerint a tervezett átalakítások kapcsán lesznek olyanok, amiket törvényjavaslat formájában február és április között benyújtanak a parlamentnek, de lesz olyan terület is, így például a nyugdíjkorhatár esetleges felemelése, amit vitára bocsátanak. Utóbbi témával kapcsolatban kérdésre válaszolva Lendvai Ildikó azt mondta: egyetlenegy olyan hozzászóló sem volt a frakcióülésen, aki 2016 előtt megvalósíthatónak gondolta volna ezt az átalakítást.

Ugyancsak kérdésre válaszolva a frakcióvezető azt is elmondta: konkrét számok hangoztak el a kormány részéről valamennyi tervezett átalakítással kapcsolatban, és bár vannak olyan elképzelések, amelyeknél új számításokat kért vagy alternatívát javasolt a frakció, a fő irányokban, vagyis abban, hogy a már korábban is említett öt területen induljanak meg az átalakítások, egyetértés volt, így egyhangúlag támogatta a frakció is a kormány terveit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!