Friss hírek

2009.02.13. 14:25

A világgazdasági válság témájában készült fotó a fődíjas

<p>A világgazdasági válság témájában készült fotó lett a legjobb a World Press Photo idei díjazottjai között. Az amerikai Anthony Suau fődíjas fekete-fehér képe a másodlagos jelzáloghitelpiaci válság következtében kilakoltatott család otthonának elkobzásáról készült.</p>

Az AFP fotósai két első díjat nyertek a tavalyi kenyai zavargásokról készített képeikkel. AFP munkatársa, Chiba Yasuyoshi az "Emberek a hírekben " kategóriában győzött, míg Walter Astrada a "Kiemelt hírek" kategóriában lett első.

Anthony Suau az amerikai Time magazinnak készítette fődíjas képét, amely egy pisztolyát előreszegező seriffet látni oldalról, amint behatol a kilakoltatásra ítélt család elkobzott clevelandi házába tavaly márciusban. A rendőrnek az volt a dolga, hogy meggyőződjön: az ott élők távoztak és nincs fegyver a házban.

"A kettősségben van a kép ereje. Első pillantásra egy megszokott bűnügyi helyzetre gondolunk, miközben a megörökített szituáció egy kilakoltatás, mivel a család nem tudta fizetni a törlesztő részleteket." - mondta MaryAnne Golon, a zsűri elnöke.

"A kép kétértelmű. Belépünk a képbe, és ki kell találnunk, hogy valójában mi ez,. Azután a részletek összeállnak, és az ember arra gondol, hogy ez megtörténik mindannyiunkkal."-mondta Akinbode Akinbiyi zsűritag. a World Press Photo idei elismeréseit 27 nemzet 64 fotósa kapta meg 10 kategóriában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!