Friss hírek

2009.02.18. 14:59

A strukturális reformok folytatását javasolja az EB Magyarországnak

<p>Az Európai Bizottság (EB) a strukturális reformok folytatására szólította fel Magyarországot a 17 tagállam stabilitási, illetve konvergencia programjának szerdai értékelésében. A Bizottság egyben aggodalmát fejezte ki a kelet- és közép-európai valuták sérülékenysége miatt.</p>

Magyarország, amely külső és belső tartozásai miatt különösen ki volt téve a pénzügyi válságnak, jelentős előrelépést tett az államháztartás stabil alapokra helyezésében, és folytatnia kell ezeket a törekvéseket a befektetői bizalom megerősítéséhez - áll az EB értékelésében. A Bizottság a strukturális reformok folytatását javasolta az államháztartás egyensúlyának fenntarthatóságára, mert az segíti a hosszú távú növekedést, és csökkenti az ország sérülékenységét.

Az EB ezen kívül azt ajánlotta Magyarországnak, hogy erősítse a pénzpiac szabályozását és felügyeletét, valamint hogy folytassa a nyugdíjrendszer reformját.

Közben Joaquin Almunia pénzügyi biztos közölte, hogy aggódik a közép- és kelet-európai országok bankjainak helyzete, és a nemzeti valuták sérülékenysége miatt. A biztos elmondta, hogy az Európai Unió kész segítséget nyújtani, de részleteket erről már nem árult el.

Almunia felszólította a politikusokat, hogy ne tegyenek olyan nyilatkozatokat, amelyek gyengítik a befektetői bizalmat. Ezzel feltehetően Lengyelországra utalt, ahol több politikus is szokatlan nyilatkozatokat tett a zlotyval kapcsolatos tervekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!