Friss hírek

2009.02.26. 09:12

A másik bolygó Új-Zélandon versenyez

<p>Az új-zélandi közönség is megismerheti Moldoványi Ferenc: Another Planet/ Másik bolygó című nemzetközi koprodukcióban készült dokumentum-játékfilmjét. Az Aucklandben csütörtökön kezdődő dokumentumfilm szemle szervezői a film fényképezésért Máthé Tibort a legjobb operatőr díjára jelölték.</p>

Az új-zélandi dokumentumfilm szemle "Fesztiválok Legjobbjai" (Best of Fest) elnevezésű válogatásában tűzi műsorra Moldoványi Ferenc Another Planet/Másik bolygó című kreatív dokumentumfilmjét. A nemzetközi filmes seregszemle csütörtökön kezdődik Aucklandben, majd Wellingtonban, Christchurch-ben és Dunedinben folytatódik április 5-ig.

Az új-zélandi dokumentumfilm szemle szervezői az Another Planet/Másik bolygó című film fényképezésért Máthé Tibort a legjobb operatőr díjára jelölték. A kortárs dokumentumfilm termés javából válogató seregszemle összesen 52 alkotást mutat be idén, az operatőri díjért három alkotó versenyez.

A négy kontinensen forgatott Another Planet /Másik bolygó dokumentum-játékfilm alkotói hét gyereksorson keresztül adnak képet a földet átfogó globális válságról. A nézők bepillanthatnak kongói, kambodzsai, ecuadori gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak és gyerekkatonák hétköznapjaiba. A filmet Máthé Tibor fényképezte, a zenéjét Szemző Tibor szerezte.

A Másik bolygó a 39. Magyar Filmszemlén operatőri díjat nyert, a Diákzsűri pedig a legjobb dokumentumfilmnek járó Zöld Holló díjjal jutalmazta az alkotást. Moldoványi Ferenc munkája az 57. Mannheim Heidelbergi Filmfesztiválon a Nemzetközi Zsűri különdíját nyerte el. A november végén zárult 31. Starz Denveri Nemzetközi Filmfesztiválról pedig a "Maysles Fivérek Díját", vagyis a Legjobb Dokumentumfilmnek járó elismerést hozták el az alkotók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!