Friss hírek

2009.02.25. 11:30

A Fidesz vizsgálatot követel a MÁV Andrássy úti székházával kapcsolatban

<p>A Fidesz követeli, hogy a közlekedési miniszter vizsgálja felül az Andrássy úti MÁV-székház eladási terveit, és utasítsa a vasúttársaság vezetőségét arra, hogy álljanak el ettől a szándékuktól - mondta Fónagy János szerdai sajtótájékoztatóján. A Fidesz országgyűlési képviselője sajtóhírekre alapozva beszélt arról: a MÁV körülbelül 5 milliárd forintért tervezi eladni belvárosi központi épületét, hogy aztán egy "luxus irodaházban" béreljenek irodákat, évi körülbelül 1,2 milliárd forintért.</p>

Az ellenzéki politikus szerint megmagyarázhatatlan, hogyan meri megengedni magának a MÁV, hogy miközben nem megfelelő minőségű szolgáltatást nyújt, ne legyen más gondja, mint a 170 éve használt, kifejezetten erre a célra épített épületet kifejezetten ingatlanspekulációs célokból eladni, és a központi igazgatásban dolgozók kényelmi szempontjait nézve luxusirodába költözni.

A politikus szerint nem igaz, hogy azért kellett vasútvonalakat bezárni, vagy azért nem tudnak normális menetrendet kidolgozni a MÁV-nál, mert a jelenlegi irodaépület nem felel meg a huszonegyedik század kihívásainak. A politikus szerint az sem igaz, hogy az eladás jobban megéri, mint az épület felújítása. Ha évi 1,2 milliárdért bérel majd irodákat a MÁV, akkor az eladásból származó 5 milliárdos bevételt öt év alatt felélik - mondta.

Fónagy János szerint a MÁV-épület eladási terve mögött nemcsak egyszerű ingatlanspekuláció áll, hanem azt is bizonyítja, hogy Budapest fejlesztését nem az itt lakók vagy a főváros érdekei alapozzák meg, hanem önző ingatlanfejlesztési profithajszolás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!