Friss hírek

2009.02.09. 16:49

A Fidesz szerint a gáz-és távfűtéses lakásban élők problémáit sem tudja kezelni a kormány

<p>Hiába a statisztikai adatok, hiába a számok dömpingje, a tények egyértelműen mutatják, hogy egyre több olyan család van, amelyik nem képes kifizetni az energiaszámláját - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes-szóvivője a hétfői gáz-és távhő támogatással kapcsolatos kormányszóvivői tájékoztatóra reagálva.</p>

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a kormány nem képes kezelni a gázfelhasználók és távfűtéses lakásban élők problémáit, és egyre nő azoknak a háztartásoknak a száma, ahol kikapcsolják az energiaszolgáltatást, vagy erre készülnek. Cser-Palkovics András szerint a kormány nem tesz érdemi lépéseket ennek megakadályozásra, az ugyanis, hogy van egy kormányszóvivői tájékoztató, ahol adatokat közölnek, nem jelenti azt, hogy kezelik ezt a problémát.

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón egyebek mellett arról beszélt, hogy nem változnak a gáz- és távhő támogatás feltételei idén 2008-hoz képest. Hozzátette: idén az előzetes várakozások szerint 1 millió 351 ezer háztartásban 3,3 millió ember kap gáz-, illetve távhő támogatást, erre a célra 82,8 milliárd forintot különített el az állam, és ehhez jön még pluszban a Robin Hood adóból remélt körülbelül 30 milliárdos bevétel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!