Friss hírek

2009.01.26. 14:03

Vádemelési javaslat a békéscsabai bolti késelő ellen

<p>Lezárult a nyomozás a békéscsabai bolti késelő ügyében. A 31 éves férfi 2008. október 16-án egy parketta üzletben megkéselte az eladót, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrség nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt élt vádemelési javaslattal a Békés Megyei Főügyészség felé - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Albert István a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.</p>

Tavaly október 16-án az egyik békéscsabai parketta szaküzletbe kora délután tért be egy férfi, aki azt mondta az eladónak, hogy parkettát akar rendelni. Mikor az eladó hátat fordított neki, többször hátba szúrta. A támadás után a férfi elmenekült, a megsérült bolti eladónak annyi ereje volt, hogy kihívja a mentőket, akik azután értesítették a rendőrséget. Az eladó súlyosan megsérült, több operáción is átesett. A támadó végül semmit sem vitt el az üzletből.

A férfit nem sokkal később, november 6-án sikerült elfogni. A 31 éves férfi beismerte tettét. A rendőrség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetése miatt vádemelési javaslattal adta át az ügyet a Békés Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik