Friss hírek

2009.01.27. 12:28

Új szolgálatatást indít a FŐGÁZ a lakossági ügyfelek számára

<p>Új karbantartási szolgáltatást indít Gázőrzők néven a Fővárosi Gázművek Zrt. idén februártól -hangzott el a társaság keddi sajtótájékoztatóján. A program lényege, hogy budapesti lakossági ügyfelek gázkészülékeit 550, 950, vagy 1850 forintos havidíj ellenében évente egyszer a gázművek szakemberei átvizsgálják, kitisztítják és elvégzik a készülékek karbantartását. A Főgáz szerint a megfelelő javítással 5-6 százalékos megtakarítást lehet elérni, és biztonságosabbá is válhatnak az otthonok, felméréseik szerint ugyanis a budapesti háztartások több mint 25 százaléka soha nem végeztet karbantartást.</p>

A Fővárosi Gázművek Zrt. három csomagot dolgozott ki a fogyasztók részére. A havi bruttó 550 forintos szolgáltatást azok vehetik igénybe, akiknél legfeljebb három konvektor van, azoknak, akiknél ennél több fűtőtest, vagy például cirkó kazán van 950 forint a havidíj, míg a kondenzációs gázkazánnal rendelkezők számára havi bruttó 1850 forint -mondta el a keddi tájékoztatón Kovács Richárd, a Gázművek marketing vezetője.

A havidíj fejében a Gázművek a fogyasztónál található készülékek típusa alapján kiválasztott szakembert küld évente egyszer a szolgáltatásra előfizető fogyasztókhoz, egy előre egyeztetett időpontban és elvégzik a készülékek karbantartását. A szükséges esetleges javításokért vagy alkatrészcseréért már fizetni kell.

Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt vezérigazgatója, illetve Koncz László, vezérigazgató- helyettes is hangsúlyozta, hogy 2010 júliustól teljes piaci verseny lesz a gázpiacon, ezért új szolgáltatásokkal igyekeznek megnyerni a fogyasztókat.

Ezek is érdekelhetik