Friss hírek

2009.01.28. 14:56

Rablások napja - az országos rendőrfőkapitány egyeztetésre hívja a bankokat

<p>Az országos rendőrfőkapitány szakmai egyeztetésre hívta a bankszövetség, valamint a pénzintézetek biztonságát felügyelő cégek képviselőit, miután néhány órán belül négy rablás történt szerdán az országban.</p>

Bencze József azért hívta össze a pénzintézetek és biztonsági cégek képviselőit, hogy a hasonló bűncselekmények megelőzéséről egyeztessenek. Ahogy a rendőrség szerdai közleményében fogalmaznak: "az eddigi bűncselekmények számos olyan kérdést vetnek fel, melyeknek tisztázása elkerülhetetlen a szövetségekkel való szorosabb együttműködés, valamint a folyamatos elemző-értékelő munka nélkül."

A pontos időpont még nem ismert, a főkapitány február első hetére hívta meg az érintetteket.

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt, szerdán két fegyveres rablás történt a fővárosban. Először egy pénzszállító cég alkalmazottját támadta meg egy fegyveres a III. kerületben, majd több zsáknyi pénzzel elmenekült. Később a XIII. kerületben, a Váci úti Duna Plázába egyik bankfiókjába ment be egy baseballsapkát és napszemüveget viselő támadó, aki gyalog menekült el a pénzzel.

Szerdán kora délelőtt a Tolna megyei Medina postahivatalát is támadás érte. A rendőrök itt egy órán belül elfogták az elkövetőket. Szombathelyen 11 óra körül szintén egy pénzintézetet raboltak ki: egy férfi késsel fenyegetőzve jutott pénzhez. Az elkövetőt a biztonsági őr lefegyverezte, és átadta a járőröknek.

Ezek is érdekelhetik