Friss hírek

2009.01.27. 18:47

Összefogás a mosonmagyaróvári kórházért

<p>Szinte naponta érkezik adomány a mosonmagyaróvári Karolina Kórház javára. A helyi önkormányzat nemrégiben egy listát állított össze, amelyre minden osztály felírhatta, mire van szüksége. Ezen a néhány száz forintos eszközöktől kezdve, a több milliós berendezésekig minden szerepel, ami valamelyik részlegről hiányzik. Eddig több millió forint értékben ajánlottak fel munkát, pénzt vagy műszert a környékbeli vállalkozások és magánszemélyek. Kedden 12 adományozó felajánlásáról tájékoztatták a sajtó képviselőit.</p>

Egy kétgyermekes, mosonmagyaróvári anyuka vonta be az akcióba a 12 adományozót. Ők több kisebb értékű műszert, például vérnyomásmérőt ajánlottak fel a kórház javára. Közülük voltak, akik munkájukkal segítik az intézményt. A szülészet teraszán lecserélik a járólapot és több osztályt kifestenek.

Az önkormányzat tavaly év végére készítette el az adományozói listát. Az interneten is elérhető összeállításban minden osztály igénye szerepel. Korábban egyebek mellett televíziókat, rögzítő síneket és gerincsérültek szállítására alkalmas hordágyat kapott a listáról a kórház.

Ezek is érdekelhetik