Friss hírek

2009.01.27. 18:48

Megadta magát egy férfi, aki eltérített egy buszt Bulgáriában

<p>Miután beszélt egy pszichológussal, önként feladta magát a rendőröknek egy férfi, aki Szófia közelében kedden eltérített egy buszt, annak 36 utasával utasával, két sofőrjével és utaskísérőjével. A bolgár belügyminisztérium közleménye szerint a túszejtés 3 órán át tartott, az incidensben senki nem sérült meg.</p>

A 33 éves férfi, Miroslav Blajev egy órával azután térítette el a buszt, hogy a jármű elhagyta a fővárost. A férfi ekkor egy gázpisztollyal fenyegetőzve azt mondta a vezetőnek, hogy bombát helyezett el a busz csomagterében.

A buszt a rendőrök az ország középső részén, Lovecs városa közelében, egy benzinkútnál állították meg. A túszejtő újságírókkal akart beszélni, és azt követelte a rendőröktől, hogy találkozhasson egy férfival, aki állítólag 2008 augusztusban egy közlekedési balesetet okozott, amelyben Blajev felesége elvesztette a gyermekét.

Három órával később a túszejtő megadta magát, miután beszélt egy pszichológussal, akit a rendőrök hívtak a helyszínre. A busz csomagterében a rendőrök semmiféle robbanószerkezetet nem találtak.

Ezek is érdekelhetik