Friss hírek

2009.01.22. 16:33

LABDARÚGÁS: Florentino Perez Arsene Wengert ültetné a kispadra, ha ő lenne az elnök

<p>A Real Madrid júliusi elnökválasztásán elinduló Florentino Perez - aki korábban már betöltötte ezt a tisztséget - azt ígéri, hogy megválasztása esetén a csapathoz csábítja az Arsenal menedzserét, Arsene Wengert.</p>

"Florentino Perez azt szeretné, ha Wenger lenne a vezetőedző és az általános igazgató is a Realnál, és azt ígéri, hogy ezt valóra is váltja" - mondta a The Mirror című brit bulvárlapnak egy Perezhez közeli forrás.

Perez a legesélyesebb az elnöki posztra, amely azután üresedett meg, hogy Ramon Calderón lemondott, mert azzal gyanúsították, hogy megbundázta a közgyűlés egyik szavazását. A korábbi elöljáró Wenger érkezése mellett arról is biztosít mindenkit, hogy az "ágyúsok" kiválósága, Cesc Fabregas és az AC MIlan klasszisa, Kaká is csatlakozni fog az együtteshez.

A 61 éves szakember ténykedése alatt ragasztották a fővárosiakra a "galaktikusok" nevet, mert minden évben egy sztárjátékos érkezett a gárdához 2000 és 2006 között. Perez azzal nyerte meg az egyik elnökválasztást, hogy azt ígérte, leigazolja Luis Figo-t az ősi rivális Barcelonától.

"Kaká és Fabregas, valamint Wenger érkezésével Florentino biztosan megnyeri a választásokat, és akkor újra a megérdemelt helyére kerül a Real Madrid" - magyarázta a Perezhez közeli forrás.

Wenger kétszer már visszautasította Perez ajánlatát, de az edzői és általános igazgató poszt együttes birtoklása sokkal nagyobb hatalmat jelentene neki, mint amit eddig bármelyik Real-edző gyakorolhatott.

Ezek is érdekelhetik