Friss hírek

2009.01.20. 06:16

Hűtőládában hánykolódtak 25 napon át

<p>Egy nagy hűtőládában hánykolódott a cápákkal teli óceáni vizeken csaknem egy hónapon át két myanmari (Myanmar a volt Burma) férfi, mielőtt az ausztrál parti őrség egyik hajója megmentette őket. Ezt közölték az ausztrál hatóságok hétfőn.</p>

A két férfit még szombaton halászták ki a vízből Ausztrália partjainál. " A két túlélő azt állította, hogy myanmariak, és december 23-án elsüllyedt a 10 méter hosszú, fából készült halászhajójuk, és ezután 25 napig hánykolódtak a hűtőládában az óceánon." - mondta Tracey Jiggins, az ausztrál tengeri mentőszolgálat szóvivője. A elsüllyedt hajón többen voltak, a túlélők szerint rajtuk kívül 18-an, de az ausztrál tengeri mentőszolgálat szerint semmi esély arra, hogy életben legyenek, ezért nem indulnak a keresésükre.

A hajó valószínűleg Thailföldről indult el mynamari és thai legénységgel, de semmi információ arról, hogy hol süllyedhetett el. Arról sincs információ, hogy a két megmentett férfi, illetve eltűnt társaik ahhoz a több száz mynamari menekülthöz tartoztak-e, akik Thailföldön kerestek menedéket, de a thai haditengerészet visszakényszerített a nyílt óceánra. India, amelynek hajói néhány száz embert kimentettek a hétvégén, azt állítja, hogy legalább fél ezer mynmari veszhetett oda a tengeren.

Ezek is érdekelhetik