Friss hírek

2009.01.23. 14:43

HANGOS SPORTHÍREK DÉLUTÁN

<p>-Súlyos pénzhiány a kajakosoknál<br />-Armstrong örül Landis visszatérésének</p>

Súlyos pénzhiánnyal küszködik a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a takarékosság érdekében több intézkedést is bevezettek. A kevés pénz miatt kisebb csapatokkal tudnak csak résztvenni a világversenyeken, de az indulások nem kerültek veszélybe. Baráth Etele elnök szerint körülbelül 120 millió forint hiányzik a költségvetésből, ezért nem szerveznek drága edzőtáborokat, valamint fizetésemelések sem lesznek a szövetségben.

Örül egykori csapattársa visszatérésének a hétszeres Tour de France-győztes, Lance Armstrong. A doppingvétség miatt két évre eltiltott Floyd Landis ismét versenyezni kezd: a 33 éves sportoló februárban, egy kaliforniai körversenyen ül először nyeregbe lebukása óta. Landis még 2006-ban nyerte meg a Tour de France-t később azonban lebukott egy doppingteszten, így elvették győzelmét és két évre eltiltották.

Ártatlannak vallja magát Steven Gerrard. A Liverpool középpályását súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolják. Gerrard még december végén, egy southporti szórakozóhely előtt támadott meg egy 34 éves férfit. Az ügy első meghallgatását pénteken tartották, de ez alig fél órás volt. A következő tárgyalási nap március 20-án lesz, így Gerrardnak lesz ideje a Liverpool meccseire koncentrálni, többek között a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre is.

Ezek is érdekelhetik