Friss hírek

2009.01.29. 10:40

Feloszlatná a terézvárosi képviselőtestületet a Fidesz

<p>A terézvárosi képviselőtestület feloszlatását kezdeményezi csütörtökön a kerületi Fidesz-KDNP. Az ellenzéki párt ezt a lépést elsősorban az utóbbi napokban meggyanúsított képviselők miatt tartja fontosnak. A VI. kerületi ingatlanügyeknek eddig hat képviselő és a polgármester is gyanúsítottja lett.</p>

A terézvárosi képviselőtestület csütörtöki ülésén dönthetnek az önfeloszlatásról - mondta a Független Hírügynökségnek a VI. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Hassay Zsófia szerint az elmúlt évek ingatlaneladásai, csarnok- és mélygarázs-építési botrányai, óvoda- és iskolabezárásai után, immár gyanúsítottjai is vannak az ügyeknek. A Fidesz-KDNP tavaly már kezdeményezte a képviselőtestület feloszlatását, ám ezt akkor a kormánypárti többség leszavazta. Az ellenzéki képviselők még mindig kevesebben vannak, ám a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője bízik a sikerben és egy előrehozott terézvárosi önkormányzati választásban.

A kerületi képviselők csütörtök délután szavazhatnak az önfeloszlatásról. A 24 tagú testületben 8 Fidesz-KDNP-s, egy MDF-es és egy jobbikos képviselő ül, így 3 kormánypárti szavazatra is szükség lenne a többség megszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik