Friss hírek

2009.01.25. 07:26

Este folytatódott a lómentés - autómentő vitte el a legyengült állatot

<p>Egy autómentővel tudták fűtött istállóba vinni szombaton este azt a lovat, amit még aznap délelőtt húztak ki a fővárosi tűzoltók egy mocsaras területről, a III. kerületben. A lovat daruval emelni nem lehetett, így a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagjai és környékbeli önkéntesek, körülbelül harmincan, kétórás munkával húzták fel a platóra.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a III. kerületi Solymárvölgyi úton lévő lovarda melletti sáros, mocsaras patakmederbe esett egy ló szombaton délelőtt. Az állat magától nem tudott kijönni, így kihívták a tűzoltókat. Ők végül hevedert és csörlőt erősítettek az állatra, ennek segítségével húzták ki a mederből. A ló a kimentésekor már le volt gyengülve és át volt fagyva.

A lovat a kimentése után állatorvos látta el, infúziót is kapott - mondta a Független Hírügynökségnek Balázs László, a további mentést végző Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője. Miután az állatorvos szállíthatónak minősítette a lovat, azzal a problémával szembesültek, hogy nem tudják mivel elvinni. Végül estére sikerült egy autómentő vállalkozót segítségül hívni, aki egy nagy, platós, darus kocsival érkezett.

A ló azonban nem tudta magát összeszedni annyira, hogy magától felmenjen a kocsira. A daruzás az állatorvos szerint csak ártott volna neki, ezért a szolgálat munkatársai és környékbeli segítők, körülbelül harmincan, kétórás munkával felhúzták az autómentőre.

A lovat Nagykovácsiba vitték egy lovardába, az éjszakát már egy fűtött istállóban töltötte - tette hozzá Balázs László.

Ezek is érdekelhetik