Friss hírek

2009.01.22. 17:08

Ausztriában is keresik a soproni rablókat - 26 millió forintot vittek el egy autókereskedésből

<p>Ausztria Burgenland tartományában is körözik azt a három ismeretlent, akik még kedden délután rabolták ki az egyik soproni autókereskedés tulajdonosát. A 36 éves férfit a telephelyen leütötték, megkötözték és elvitték a kereskedésben lévő 26 millió forintot.</p>

Egy vásárló talált rá a használtautó kereskedésben a megkötözött férfira és hívta a rendőrséget. A sértett a rendőröknek elmondta, kedden délután öt óra tájban három, harminc év körüli férfi lépett a kereskedésbe. Az akcentussal beszélő álarcosok leütötték és kirabolták - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Soproni Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Kuntzné Kékesi Éva elmondta a bejelentés után nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Lezárták a soproni és kópházi határátkelőket. Este nyolc óráig minden kilépő gépjárművet ellenőriztek, hátha a rablók a szomszédos ország felé próbálnak menekülni. Ezzel egyidőben a 84-es főúton egy osztrák-magyar járőr-pár ellenőrizte a Sopronból kifelé tartó autósokat. A rablókat azonban nem találták meg.

A rendőrök ismeretlen tettesek ellen nyomoznak. Ausztriában, Burgenland tartományban is körözést rendeltek el az illetékesek.

A nyomozás érdekében a sajtóreferens további információkat nem közölt.

Ezek is érdekelhetik