Friss hírek

2009.01.31. 20:30

ÁNTSZ vizsgálat a soproni plasztikai műtét ügyében

<p>Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalból vizsgálatot indít annak az osztrák nőnek az ügyében, aki január közepén halt meg egy soproni plasztikai műtétet követően. Dr. Paller Judit regionális tisztifőorvos a Független Hírügynökségnek szombaton elmondta: felkeresik azt a kórházat, ahol a műtétet végezték és megvizsgálják valóban volt-e szerződése a kórházzal az érintett orvosnak.</p>

Dr. Paller Judit azt is elmondta, nem szokatlan, hogy egészségügyi szolgáltatók helyiséget bérelnek kórházakban. Ennek azonban az a feltétele, hogy szerződést kössenek az adott kórházzal és rendelkezzenek a szükséges engedélyekkel.

Az intézmény orvosigazgató-helyettese pénteken azt mondta, tőlük csak bérelték a műtéthez szükséges helyiségeket, és az elhunyt páciens semmilyen jogviszonyban nem állt a kórházzal.

Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, január 12-én vesztette életét az 57 éves osztrák asszony Ausztriában egy soproni műtét után. Halála miatt nyomoz az eisenstadti ügyészség. Osztrák lapok azt írják, hogy egy korábban elvégzett plasztikai műtét korrekciójára érkezett Sopronba a nő. Pár nappal a beavatkozás után azonban fájdalomra panaszkodott, visszament a kezelő orvoshoz, aki kitisztította a sebet, de a nő másnapra meghalt.

Ezek is érdekelhetik