Friss hírek

2009.01.31. 07:42

A soproni kórház szerint ők nem hibásak - meghalt egy osztrák nő plasztikai műtét után

<p>A soproni kórház szerint ők nem hibáztak abban, az intézményükben végzett plasztikai műtétben, ami után nemrég meghalt a páciens. A soproni Erzsébet Kórház ugyanis csak bérbe adta az operáló orvosnak a műtőt. A páciens magánbeteg volt, semmilyen jogviszonyban nem állt a kórházzal. Az 57 éves asszony még január első felében, egy plasztikai beavatkozás után hunyt el.</p>

Január 12-én vesztette életét az az 57 éves asszony, akinek halála miatt nyomoz az eisenstadti ügyészség. Osztrák lapok azt írják, hogy egy korábban elvégzett plasztikai műtét korrekciójára érkezett Sopronba a nő. Pár nappal a beavatkozás után azonban fájdalomra panaszkodott, visszament a kezelő orvoshoz, aki kitisztította a sebet, de a nő másnapra meghalt.

Úgy tudjuk, az operációt a soproni Erzsébet Kórházban végezte el az orvos, amit az intézmény orvos-igazgató helyettese a Független Hírügynökségnek megerősített. Azt mondta, hogy a pácienssel a kórház semmilyen jogviszonyban nem állt. Dr. Grubits János hozzátette, a haláleset miatt nem terheli felelősség a kórházat. A plasztikai sebész ugyanis egy szépészeti klinikán keresztül bérli náluk a műtőt, ezért operálták itt a nőt.

Dr. Grubits János a Független Hírügynökségnek azt is elmondta, hogy részmunkaidőben a kórházban is dolgozik az érintett orvos, de arról nem tud, hogy korábban lett volna hasonló ügye a sebésznek.

Ezek is érdekelhetik