Friss hírek

2009.01.21. 17:45

A Fidesz tiszteletben tartja a bíróság ítéletét Toller László cselekvőképtelenné nyilvánításában

<p>A Fidesz tiszteletben tartja a Szigetvári Városi Bíróság elsőfokú ítéletét. Így reagált a Fidesz Pécsi Szervezetének elnöke arra, hogy cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezték szerdán Toller Lászlót. Révész Mária közleménye szerint az ítélet nem csak a családdal szemben méltányos és tisztességes, hanem azokkal a választókkal szemben is, akik a szocialista politikus balesete óta politikai képviselet nélkül maradtak.</p>

A Fidesz reméli, hogy a volt polgármester családja és a jogi képviselők nem élnek fellebbezéssel.

Ha az ítélet jogerőre emelkedik, időközi választást kell kiírni. A közlemény szerint a Fidesz felkészült egy esetleges választásra, mert fontos, hogy a Baranya 3-as választókerület lakói végre valódi képviselethez jussanak.

Toller László 2006. június 19-én szenvedett autóbalesetet, amikor hivatali sofőrjével Budapestről Pécs felé tartottak. A 61-es úton, Dombóvár közelében egy szabálytalanul előző autóval való ütközést akarták elkerülni. A manőver miatt a politikust szállító autó felborult, Toller és a sofőrje életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A sofőr két héttel később meghalt, Toller László azóta is úgynevezett éber kómában van.

Ezek is érdekelhetik