Friss hírek

2009.01.27. 16:38

A felnőttek másfél százaléka kóros játékszenvedéllyel küzd

<p>A magyar felnőtt lakosság több mint 42 százaléka kipróbált már valamilyen szerencsejátékot vagy fogadott már pénzben valamire. Az ELTE Pszichológiai Intézetének legfrissebb felmérése szerint közülük valamivel több mint 38 százalék problémamentes, viszont 2 százalék már problémásnak mondható és 1,4 százalék kóros játékszenvedéllyel küzd.</p>

Ez a felmérés az egyik témája a Magyar Pszichiátriai Társaság XV. vándorgyűlésének, amelyet csütörtök és szombat között tartanak Debrecenben, amelynek központi mottója: tudat, valóság és identitás.

A 18-64 évesek körében végzett országos reprezentatív felmérés szerint Magyarországon a számsorsjátékok - például lottó - használata a legelterjedtebb: a felnőttek 60 százaléka legalább egyszer már kipróbálta és csaknem 24 százaléka heti rendszerességgel játszik.
Ezt követik a sorsjegyek, ezt 6 százalék vásárolja rendszeresen, 4.8 százalék pedig sportfogadásokat köt gyakran. A nyerőgépeket honfitársaink közel egytizede (9%) próbálta már ki, és közülük csaknem minden 7. az előző hónapban is legalább heti rendszerességgel játszott.

A felmérés szerint a szerencsejátékok elterjedtsége és a játékszenvedéllyel küzdők aránya nem tér el jelentősen az európai adatoktól.

Ezek is érdekelhetik