Friss hírek

2009.01.31. 05:54

A cseh nyelvtarnárnő világhálós pornófilmje diákjával

<p>Egyelőre nincsenek következményei a csehországi Znojmoban egy 35 éves tanárnő és 19 éves diákja szexuális kapcsolatának, amit egy másik diák mobilltelefonnal levideózott és feltett az internetre. Miroslava Prillerova nevére több mint 170 ezer találat jön be a világhálón a pornófilm miatt.</p>

Az angol-tanárnő állítólag szilveszterkor szexelt a tanítványával. A botrány kirobbanása után a tanárnő - megint csak állítólag - idegösszeomlást kapott. Miután felépült, interjút adott a cseh Nova televíziónak, és ekkor viszonylag nyugodtan elmesélte, hogy egy teológiai és missziós iskolát is elvégzett Kölnben. A znojmoi oktatási intézményben, ahol Miroslava Prillerova tanít, nagy a botrány, bár a diákok, akik kedvelik a tanárnőt, azt mondják, hogy nem ő a hibás, hanem az, aki közzétette a videót.

A tanárnő ellen nem indult ügyészségi eljárás, főként azért, mert a diák 19 éves, és a kapcsolatukban nem volt bizonyíthatóan kényszer. A cseh büntető törvénykönyv (BTK) a 15 évesnél fiatalabb lánnyal vagy fiúval folytatott szexuális kapcsolatot szankcionálja, és megemlíti, hogy nem szabad visszaélni a 18 évesnél fiatalabbak helyzetével. A törvényt bíráló cseh jogászok szerint ezen változtatni kell, mert ha egy 15 éves korát betöltö lány vagy fiú a tanárával kezd viszonyt kényszerítés nélkül, akkor ennek semmi következménye nem lehet. Még annyiban sem, hogy a tanárt elbocsátják állásából erre hivatkozva. A cseh munkatörvénykönyv sem tiltja ugyanis az intim tanár-diák kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik