Friss hírek

2008.08.15. 19:22

Visszafizeti a UPC a jogtalanul befizetett számladíjakat

<p>Külön kérés nélkül visszafizeti a UPC a korábban befizetett papíralapú számladíjat minden előfizetőnek. A havonta 96 forintos számladíjat a következő számlán írja jóvá a cég.</p>

A UPC Magyarország Kft tájékoztatása szerint augusztus elsejével visszavonta a papíralapú számladíj befizetését előíró rendelkezését, melyet az Általános Szerződési Feltételek közül is töröltek - közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) pénteken.

2008. júliusában a FEOSZ indított eljárást a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, mivel a cég a papíralapú számlákon fizetőktől július 11-től kezdődően 96 forintot akart fizettetni. A szövetség álláspontja szerint a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat hátrányosan megkülönböztette a pípíralapú számlázási rendszert választókat.

A UPC korábbi közleménye szerint még nem érett meg Magyaroroszágon a helyzet az elektronikus számlázás kizárólagos használatára. Ugyanakkor fontosnak tartják továbbra is a nagy mennyiségű papírt igénylő számlázási forma háttérbe szorítását, ezért igyekeznek a jövőben más ösztönző rendszert kidolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!