Friss hírek

2008.08.18. 18:56

Természetvédelmi területen szerveznek fesztiválokat Magyarországon

<p>Egyre több fesztivált szerveznek természetvédelmi területeken Magyarországon. A szervezők sokszor nem is tudják, hogy a kiszemelt helyszínek közül sok Natura 2000-es védelem alatt áll, de ha tudják, akkor sem foglalkoznak vele. A bírságot kifizetik, azt mondják, még így is megéri fesztivált rendezni Magyarországon.</p>

Áll a bál a Dunaremete melletti szigeten. Ezer német és osztrák fiatal bulizott hétvégén három napon át a természetvédelmi területen. A területet nem használhatnák a fesztiválozók, ugyanis a szigetből 5 hektár természetvédelmi terület alatt áll, védett madarak élőhelyén és a Duna árterében állították fel a szervezők a sátrakat - mondta Pellinger Attila, a Fertőhansági Nemzeti Park igazgatója a Független Hírügynökségnek. Dunaremetén annak ellenére is megtartották a Pyramid zenei fesztivált, hogy az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség ezt nem engedélyezte.

Máshol is akadnak gondok, például a Volt Fesztivál is érinti a Soproni Tájvédelmi Körzet területét. Jelenleg mindkét zenei rendezvény körülményeit vizsgálják, természetvédelmi bírság kiszabása várható - mondta Hajdu Klára, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatóhelyettese. A bírság attól függ, hogy mekkora területet foglalnak el illegálisan a fesztiválozók. Egy hektárra maximum 500 ezer forintos pénzbírság szabható ki, de ez sem riasztja el a szervezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!