Friss hírek

2008.08.29. 18:39

SPORTIRÁNYÍTÁS: ifj. Török Ottó az új sport szakállamtitkár

<p>Szeptember elsejei hatállyal, ifj. Török Ottót nevezte ki az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának vezetőjévé Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Ifj. Török Ottó elsőszámú feladata a Nemzeti Sportstratégia irányelveinek követése lesz.</p>

A miniszterelnök, Gyenesei István önkormányzati miniszter javaslatára nevezte ki ifjabb Török Ottót, a sport szakállamtitkárság élére. A miniszter szerint az új államtitkár legfontosabb feladata a tavaly elfogadott Nemzeti Sportstratégia megvalósítása lesz. Kiemelt feladata lesz továbbá, a magyar csapat olimpiai szereplésének értékelése, a tanulságok és az ebből eredő tennivalók meghatározása. Szintén sarkalatos kérdésnek számít majd a Sportkórház jövője, valamint a sportfinanszírozás stratégiájának az újragondolása.

A miniszter változást vár az új szakállamtitkártól a kommunikáció és a munkastílus területén, illetve hatékonyabb és szervezettebb munkát vár a sport-szakapparátus munkájában.

Ifjabb Török Ottó közölte, fontosnak tartja még egy hosszabb távú utánpótlás-stratégia megvalósítását, valamint a sportlétesítmények fejlesztését is. Ezen kívül, azokra a cselekvési tervekre kíván odafigyelni, melyek a Nemzeti Sportstratégia könnyebb megvalósulását segítik elő.

Ifjabb Török Ottót Elbert Gábort helyére nevezte ki Gyenesei István. Elbert már korábban benyújtotta lemondását, a közte és a sportirányítás felsőbb szintje közötti nézetbeli különbségekre hivatkozva. Elbert lemondását Gyurcsány Ferenc szeptember elsejei hatállyal fogadta el.

A 37 éves Török Ottó hagyományos sportcsaládból származik, tagja volt a férfi felnőtt kardvívó válogatottnak. Dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban, valamint a Népstadion intézményeinél. Édesapja olimpiai bronzérmes öttusázó, korábban a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatója volt, míg nagybátyja, Török Ferenc két olimpiai bajnokságot nyert öttusában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!