Friss hírek

2008.08.30. 10:19

Salgótarjáni sportcsarnokavató meccsekkel és utcabállal

<p>Városi tanévnyitó ünnepséggel, sportversenyekkel és utcabállal avatják szombaton a 600 millió forintból felújított salgótarjáni sportcsarnokot. A csarnokban a jövő héten rendezik az első nemzetközi versenyeket: szeptember 3-án a Magyarország-Finnország, 6-án pedig a Magyarország- Bulgária férfi kosárlabda Európa-bajnoki középdöntő mérkőzéseknek ad otthont a felújított sportlétesítmény.</p> <p>Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: a városi sportcsarnok átépítését 2006. decemberében közbeszerzésen nyerte el a Strabag Zrt., a beruházás teljes értéke meghaladja a 600 millió forintot. A felújítás során 600-ról 1200 főre növelték a nézőtéren az ülőhelyek számát, a teljes befogadóképességet pedig 1500 főre bővítették. Az átépítéssel a küzdőteret is szabványosították, így nemzetközi kézilabda,-röplabda és kosárlabda mérkőzéseknek is otthont biztosítanak.</p>

A sportcsarnok átépítése során felújították a sportöltözőket, a vizesblokkokat, a tanácstermet és az edzőtermeket is. A küzdőtér héjszerkezetét pedig olyan hangelnyelő technikával építtették meg, hogy az épületben koncerteket is tudjanak tartani.

A salgótarjáni sportcsarnokot szombat délelőtt városi tanévnyitóval, délután pedig utánpótlás korú fiúk és leányok futballmérkőzésével, sportegyesületek játékos vetélkedőjével, szlovák-magyar kézilabda klubmérkőzéssel, valamint a Fradi és a Salgótarján öregfiúk mérkőzésével avatják. A meccsek után utcabál lesz, ahol föllép többek között Hevesi Tamás és Komár László is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!