Friss hírek

2008.08.16. 17:02

Rendkívüli állapot Trencsénben

<p>Rendkívüli állapotot hirdettek szombaton a szlovákiai Trencsén városában, ahol több tucat ház tetőszerkezetét rongálta meg a szélvihar szombatra virradó éjszaka. Egy néhány évvel ezelőtt épült tömbház tetőszerkezetét több száz méterre hajította a szél.</p>

Az éjjeli vihar miatt leszakadt tetőzet átrepült több épület felett, majd egy családi háznak csapódott, kitörve annak ablakait. Erről szemtanúk számoltak be a szlovákiai sajtónak. Az egyik közeli faluban a válságstáb szerint majdnem minden második házban kár esett. Trencsénben a nagy csapadék miatt vízelvezető csatornák dugultak el, házak udvarát, alagsorát öntötte el iszapos víz.

Rövid időre a Szlovákia fő közlekedési ütőerének számító, az országot nyugat-kelet irányban összekötő D1-es autópályáról is el kellett terelni a forgalmat. Három óriási villanyoszlopot ugyanis szó szerint majdnem a földre hajlított a szél, és emiatt a magasfeszültségű vezetékek is lelógtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!