Friss hírek

2008.08.30. 13:01

Páciensének meggyilkolásáért jelentettek fel egy újvidéki orvost

<p>Az újvidéki ügyészség elrendelte a rendőrségnek, hogy kezdjen nyomozást a feljelentés kapcsán , amely szerint a tartományi székváros mellett tüdőszanatórium egyik orvosa, dr. Szava Nenics meggyilkolta páciensét, bizonyos Milena Lazovicsot. A feljelentést kollégája, az intézet igazgatója, dr. Alekszandar Milovancsev tette. Dr. Nenicset már be is hívták kihallgatásra.</p>

Az igazgató vádjai - amelyet a sajtó már napokkal ezelőtt megszellőztetett - nemcsak ebből álltak. Szerinte dr. Nenics négy éven át kísérletezett a betegeken azok tudta és beleegyezése nélkül, ami miatt az ápoltak súlyos - esetenként visszafordíthatatlan - egészségkárosodást szenvedtek.

Dr. Nenics az ellene folyó rágalomhadjáratról és az igazgató bosszújáról beszél. Korábban ugyanis ő tett feljelentést dr. Milovancsev ellen. Néhány évvel ezelőtt ugyanis az a hír járta az intézetben, hogy egyes orvosok - dr. Nenics szerint maga dr. Milovancsev is - idős, beteg, egyedülálló hölgyeket vettek fel kórházukba, akiket később - miután rávettek arra, hogy rájuk írják vagyonukat - meggyilkoltak. A történetek amennyire hihetetlenek, annyira félelmetesek is.

A sajtó felteszi a kérdést, hogyan lehetséges, hogy ezek az esetek - még ha folyosói szóbeszédről is van szó - csak évek múltán kerülnek nyilvánosságra. Mégpedig akkor, amikor személyes leszámolásra akarják felhasználni őket.

A szerb orvosi kamara még nem hallatta szavát, nem alakított becsületbíróságot, s nem alakított ki állásfoglalást abban a kérdésben, hogy az orvosok ahelyett, hogy gyógyítanának, egymást illetik igen súlyos vádakkal a sajtó hasábjain. Időközben az intézetbe érkezett egy szakmai felügyelő bizottság. Egyes sajtóreagálások szerint a vádaskodások mögött az intézet igazgatói posztjáért folyó harc húzódik meg. S erre a harcra - írják - a két legesélyesebb jelölt már évek óta "fegyverkezett".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!