Friss hírek

2008.08.10. 06:50

Örökbefogadó napot tartanak ma az Illatos úti kutyatelepen

<p>Telt ház van a fővárosi Illatos Úti Ebrendészeti Telepen. Jelenleg 94 kutyát tartanak bent, ha nem sikerül őket gazdihoz juttatni, akkor a helyhiány miatt altatásra kényszerülnek a létesítményben. Megmentésükre vasárnap 10 és 14 óra között örökbefogadó napot tartanak. Az eseményt több szponzor is támogatja, így az újdonsült kutyatulajdonosok védőoltással, mikrocsippel, nyakörvvel és pórázzal vihetik haza kedvenceiket. Sőt, ajándékutalvány is jár az örökbefogadáshoz - olvasható a szervező Vigyél Haza Alapítvány felhívásában.</p>

Az Illatos úti Ebrendészeti Telepre kerülnek Budapest teljes területén befogott vagy magára hagyott kutyák. Ez évente körülbelül 3000 állatot jelent, erre a telepnek összesen 94 férőhelynyi kapacitása van. Az utcáról összeszedett kóbor kutyákat 2 hétig csak gazdáik vihetik haza, de magukra hagyott társaikat már leadásuk napján örökbe lehet fogadni. Azokat az állatokat, akiket nem fogadnak örökbe és nem viszik további gondoskodásra állatvédő szervezetek, helyhiány miatt el kell altatni.
Hogy erre ne kerüljön sor, megmentésükre összefogtak az Illatos úti dolgozók és állatvédő szervezetek, valamint csatlakoztak hozzájuk állategészségügyi gyógyszereket forgalmazó vállalatok is. Közös munkájuk ellenére a telep állandó helyhiánnyal küzd. Januárban a szilveszteri petárdázás miatt megszökött kutyák, tavasszal és ősszel a tüzelés miatt elkóborolt állatok miatt növekszik meg a létszám. Nyáron sokan azért viszik be a kutyájukat, mert a nyaralásuk alatt nem tudják elintézni a gondozásukat. De olyan is van, hogy egyszerűen rájuk un a gazdájuk.

A Telep honlapjára (www.illatosut.hu) hetente kétszer frissítve felkerülnek a
bentlévő kutyák fényképei és néhány alapvető információ róluk, ezáltal is segítve, hogy az elkóborolt állatok gazdái megtalálják eltűnt kedvenceiket.

Augusztus 20-án, a tűzijáték miatt várhatóan ismét számtalan kutya menekül majd félelmében otthonról és befogottként kerül az Illatos útra. Ezeknek a kutyáknak sajnos jelen helyzetben csak altatással lehet helyet biztosítani. Ezért a Vigyél Haza Alapítvány minden jó érzésű állatbarát segítségét kéri, hogy jöjjön el a vasárnapi befogadó napra, és vigyen haza magához egy kedves állatot.

Az örökbefogadó akciót két állategészségügyi gyógyszereket forgalmazó cég támogatója, a védnökséget a Fővárosi Közterület-felügyelet vállalta magára. A gazdira váró kutyák, a védőoltás és az országkódos mikrochip mellé a szponzorok jóvoltából nyakörvet, pórázt, ajándékcsomagot, ízesített féreghajtó tablettát, négyszeres védelmet nyújtó cseppet, az örökbefogadók pedig az Állati áruházba szóló ajándékutalványt kapnak ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!