Friss hírek

2008.08.13. 14:21

OLIMPIA - Schmitt Pál: "Szerintem ki kellett volna kérni a videót!" - még mindig hat arany a cél

<p>A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint Mincza-Nébald Ildikónak nem kell szégyenkeznie, fantasztikusan küzdött és jól is vívott. Veresége nem katasztrófa, de az asszóban benne volt a győzelem. Az egykori kiváló vívó szerint 13-13-nál ki kellett volna kérni az akció felvételét a zsüritől, és az biznoyította volna, hogy Ildikó találata szabályos volt.</p>

Schmitt Pál szerint Mincza-Nébald Ildikó nagyon jól vívott, a meccs bármelyikük számára végződhetett volna győzelemmel. Az ő véleménye az, hogy az edzőnek ki kellett volna kérnie az akció felvételét, és az azt bizonyította volna, hogy Ildikó nem lépett le a pástról. A zsürielnök ezért nem adta meg a találatot, amivel Ildikó egyetlen tusra került volna a győzelemhez.

A MOB elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: egyáltalán nem katasztrófa, hogy az olimpia ötödik napján még nincs aranyérme a magyar csapatnak. "Azt gondolom, hogy igazi aranyesélyek nem voltak eddig. Volt néhány arany-igéret, de azok nem jöttek be" - mondta a sportvezető. Hozzátette: az igazi arnyesélyek mint mindig, most is az olimpia második részében lesznek, és ő továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a magyar csapat 6 aranyat nyer Pekingben.

Schmitt Pál emelette elmondta, hogy a kórházban meglátogatta a sérült magyar súlyemelőt, Baranyai Jánost. Sajnálatosnak nevezte Baranyai súlyos sérülését (harmadik gyakorlata közben kifordult a válla, kificamodott a könyöke, és magára ejtette a súlyt), mert - mint mondta láthatóan csúcsformában volt. Schmitt Pál megjegyezte: van még egy magyar a kórházban, Hatos Gábor birkózó. Neki egy csúnya kelés keletkezett a füle mögött, és azt kezelik. Reméli, hogy 19-én szőnyegre tud majd lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!