Friss hírek

2008.08.29. 12:22

OLIMPIA: 12 pontos értékelést vár a MOB

<p>Szeptember 17-re kell elkészíteniük a szakszövetségeknek az olimpiai értékelésüket. A Magyar Olimpiai Bizottság 12 kérdésre kér választ. "Őszinte, tárgyilagos feltárását várják el" egyebek mellett az eredményesség vagy sikertelenség szakmai okainak. Választ várnak olyan kérdésekre is, hogy az olimpia szakmai felkészülését befolyásolta-e pénzügyi gond vagy a finanszírozás ütemezése - olvasható a MOB közleményében.</p>

A Magyar Olimpiai Bizottság a 26-ai ülésén tárgyalja a beszámolókat és októberben hagyhatja jóvá.

A részletes, elemző értékelést a szakszövetségek elnökségei által jóváhagyva szeptember 17-éig kell benyújtani Kovács Tamásnak, a MOB sportigazgatójának. A MOB elnöksége ezt követően szeptember 26-ai ülésén tárgyalja meg az olimpiáról összeállított teljes jelentést, amelyet az október második felében tartandó közgyűlés hagy majd jóvá.

Az olimpiai csapat három arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szerzett Pekingben. Ezzel a nemzetek rangsorában a 21. helyet szerezte meg.

A 12 pont:
1. A sportág nemzetközi erőviszonyainak alakulása az elmúlt négy év és a pekingi olimpiai tükrében, a sportág helye a nemzetközi mezőnyben.
2. A kvalifikáció és az eredményesség célkitűzéseinek teljesítése a 2005. júniusi közgyűlés által jóváhagyott olimpiai felkészülési programban foglaltakhoz képest.
3. A pekingi olimpiai játékokon részt vett csapat, játékosok, versenyzők, egységek teljesítményének értékelése, az eredményesség vagy sikertelenség szakmai okainak feltárása.
4. A felkészülés és az olimpiai szereplés során kapott sportegészségügyi-tudományos segítség nyújtás értékelése.
5. Az olimpiai kerettagokat és az olimpiai résztvevőket adó szakosztályokkal való kapcsolat a felkészülés során.
6. A válogatott mellett dolgozó szakemberek munkájának értékelése.
7. A sportág sportdiplomáciája az olimpiai ciklusban és az olimpia alatt.
8. A sportági szakszövetség elnöksége, szponzorai, szakmai bizottságai milyen módon segítette az olimpiai felkészülést és szereplést.
9. A sportág és a MOB kapcsolata az olimpiai felkészülés és a közvetlen pekingi kinttartózkodás alatt.
10. Az olimpia szakmai felkészülését befolyásolta-e pénzügyi gondok vagy a finanszírozás ütemezése?
11. A sportág doppingellenes küzdelme, holléti nyilvántartás tapasztalatai.
12. Egyéb észrevételek, javaslatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!