Friss hírek

2008.08.26. 19:56

Munkahelyteremtésre törekszik a kormány, az adóprogramról nem árultak el részleteket

<p>Az MSZP rendkívüli frakcióülésen hallgatta meg kedden este Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt arról, hogy a kormánynak milyen elképzelései vannak a jövő évi költségvetésben az adók és járulékok alakításáról, milyen gazdaságpolitikai csomagot készítenek elő. A frakcióülés utáni sajtótájékoztatón azonban Lendvai Ildikó, a képviselőcsoport vezetője azt közölte: részleteket nem árulnak el, a kormányfő által elmondottakat a szerdai Népszabadságban fizetett hirdetésként megjelenő 6 oldalas mellékletből lehet megismerni.</p>

Ennek megfelelően Lendvai Ildikó egyetlen számot sem ismertetett azzal kapcsolatban, hogy mely adókat és járulékokat kívánják csökkenteni, melyeket esetleg növelni. Mindössze annyit árult el a frakcióvezető, hogy a tervek középpontjában a munkahelyteremtés és a vállalkozásbarát gazdasági környezet megteremtése áll. Ez nem lehetséges adóintézkedések nélkül, de nem is merülhet ki ebben - mondta Lendvai Ildikó.

Szavaiból az is kiderült, hogy a frakcióülésen elhangzottak alapján a közterhek csökkentésére rendelkezésre álló költségvetési mozgástér több elemből tevődik össze, de a képviselők elé tárt számok nem tekinthetők véglegesnek. Lendvai Ildikó azt is hangsúlyozta, hogy sem a kormány, sem a frakció nem támogat olyan adóintézkedéseket, amelyek a szegényebb rétegeket hoznák nehezebb helyzetbe.

Szerdán egyébként a kormány elkészíti azokat a részletintézkedéseket, amelyek az elhatározott szociálpolitikai, oktatáspolitikai és egészségpolitikai változások megvalósítását szolgálják - derült ki Lendvai Ildikó szavaiból. A frakcióvezető megismételte, hogy a ciklusból hátralevő időben nem készül új kormányprogram, és nem jelölnek ki új célokat sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!