Friss hírek

2008.08.23. 05:36

Működik a kuruc.info, bár az amerikai szerverszolgáltató lekapcsolást rendelt el

<p>Továbbra is elérhető a kuruc.info nevű magyar honlap. Pedig az oldal új amerikai szolgáltatója, a New Jersey állambeli Cliftonban működő Fortress ITX nevű cég képviselője helyi idő szerint pénteken délután arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy elvégezték a website tartalmával kapcsolatos belső vizsgálatot, és a kuruc.info szerverének leállításáról döntöttek.</p>

Valamivel több mint fél órán át valóban nem lehetett elérni az internetes oldalt, de az ismét működik, egyelőre nem tudni, milyen szerverről.

A Fortress ITX pénteki indoklása szerint a honlapot antiszemita jellege és a beérkezett panaszok, valamint a szerződési feltételeket sértő tartalma miatt távolítják el a cég szerveréről. A cég részletesen nem kívánta kommentálni a döntésüket, nem kívánnak nyilatkozatot sem kiadni, csak egyszerűen lekapcsolják a szerverről.

Mint arról a Független Hítügynökség pénteken hírt adott, a Fortress ITX képviselője szerint a cég nem tudott arról, hogy a kuruc.info szerverét korábban más amerikai szolgáltatók már kétszer lekapcsolták a szerződési feltételek durva megsértésére hivatkozva, és arról sem, hogy a magyar kormány az amerikai kormányzathoz is fordult már több ízben segítségért. A cég képviselője a kuruc.infóról a Független Hírügynökség tudósítójától szerzett információk alapján közölte, hogy azonnal belső nyomozást kezdtek a magyar nyelvű oldal feltérképezésére. Azt vizsgálták, hogy a kuruc.info tartalma sérti-e a szerződési feltételeket.

A belső vizsgálat hamar véget ért, megállapították, hogy a kuruc.info oldalai alkalmasak mások nyugalmának megzavarására, antiszemita jellegűek, és sértik a cég szerződési szabályzatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!