Friss hírek

2008.08.06. 05:33

Menetrendváltozás a debreceni tűz miatt

<p>Menetrendváltozásra és járat ritkításra is kell számítani több szárnyvonalon a hétfő délelőtti debreceni pályaudvaron történt tűz miatt. A kiégett jelfogó berendezések cseréje akár két hétig is eltarthat, ezért van szükség a menetrendváltoztatásra - olvasható a MÁV-START Zrt. kedd este kiadott közleményében.</p>

A vasúti jelző- és biztosítóberendezés műszaki hibája miatt az állomáson kézi erővel állítják a váltószerkezeteket, ez pedig lassítja a vonatközlekedést. Debrecen és Ebes között három vasúti átjáróban a fénysorompók sem működnek, a vonatok haladását jelzőőrök biztosítják, akik ekkor leállítják az autós forgalmat. A hétfőn és kedden késéssel közlekedő Intercitykre megváltott hely és pótjegyek augusztus 10-ig válthatók vissza, bármelyik állomáson.

A torlódások és nagyobb késések elkerülése miatt szerdától több vonatot is törölnek, így például Nyíregyháza, Balmazújváros, Tiszalök és Mátészalka felé is kevesebb vonat indul majd Debrecenből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!