Friss hírek

2008.08.26. 18:32

Mégis tilos lesz 2009-től a dohányzás a nyilvános zárt helyeken?

<p>Elképzelhető, hogy mégis a parlament elé kerül már ősszel az a törvénymódosító javaslat, amely minden nyilvános zárt helyen, így a presszókban, éttermekben és az éjszakai szórakozóhelyeken is teljesen megtiltaná a dohányzást. Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának elnöke a Független Hírügynökségnek kedden azt mondta: ha a testület megszavazza, ősszel pártközi egyeztetést kezdeményeznek a kérdésről.</p>

Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn találkozott az Amerikai Magyar Orvosszövetség (AMOSZ) delegációjával, amelynek tagja volt az amerikai dohányzásellenes kampány világhírű szakértője, Michael Cummings és Mechtler László, az AMOSZ elnöke is. Székely Tamás ezen a találkozón említést tett arról, hogy az ősz folyamán az egészségügyi bizottság várhatóan kezdeményezi, hogy napirendre kerüljön a dohányzást tiltó törvénymódosítás kérdése - mondta a Független Hírügynökségnek Mechtler László. Az Amerikában élő orvosprofesszor szerint ez azt jelenti, hogy még az idén elfogadhatják a törvényt, amely jövőre életbe léphet. Hozzátette: úgy látta, a miniszter ezt maximálisan támogatja.

Még az előző egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes jelentette be, hogy az EU több országához hasonlóan Magyarországon is megtiltják 2009-től a dohányzást a nyilvános zárt helyeken. Júniusban kiderült, hogy a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása nem szerepel az őszi jogalkotási tervben. A szaktárca akkor azt állította, nem tettek le a szigorításról, csak még nem tudják, mikortól lehetne bevezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!