Friss hírek

2008.08.04. 12:33

MDF: Hány embert tájékoztat a 200 milliós kormányzati "szuperportál"?

<p>A kormányszóvivőktől vár tájékoztatást az MDF az új kormányzati "szuperportál" működéséről. Pettkó András, a párt képviselője elsősorban a weboldal látogatottságával kapcsolatos adatokra és a költségekre lenne kíváncsi. Az ellenzéki politikus hétfőn saját oldalát hasonlította össze újságíróknak a kormanyszovivo.hu-val. Elmondása szerint a pettkoandras.hu-ra az elmúlt 6 évben nem egészen 1 millió forintot költött, és az ő portálja szinte ugyanarra képes, mint a 200 milliós kormányzati portál.</p>

Az MDF képviselője kifogásolta, hogy a Képviselői Irodaház számítógépeiről nem lehet rálépni az interneten a kormányszóvivői honlapra, ráadásul a portálra csak újságírók regisztrálhatnak. Korábban Pettkó András is próbált jogosultságot szerezni az oldalra, de a kérelmét elutasították.

Pettkó András szeptember 1-ig találkozni szeretne a kormányszóvivőkkel az ügyben. A képviselő egyebek mellett arra várna választ tőlük, hogy független szakértőkkel mérik-e az oldal látogatottságát, kik a szerkesztői, illetve milyen viszony van a honlap és a magyarorszag.hu, vagyis a kormányzati szolgáltatói portál között.

Daróczi Dávid kormányszóvivő reagálásában elmondta: a kormanyszovivo.hu június 16-i beindulása óta 481 felhasználó regisztrált, és naponta 2-4 ezerszer kattintanak az oldalra - ez a szám a szóvivő szerint az ősztől tovább emelkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!