Friss hírek

2008.08.22. 18:28

Magosz: függesszék fel a külföldi feldolgozók állami támogatását

<p>Nyílt levélben kéri a földművelésügyi minisztert a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, hogy újra ültesse tárgyalóasztalhoz a termelők képviselőit és a feldolgozó üzemek tulajdonosait az ipari alma felvásárlási ára miatt. Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szerint Gráf Józsefnek sokkal több eszköze van arra, hogy egyességre kényszerítse a külföldi tulajdonban levő feldolgozókat, mint amit eddig felhasznált. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermesztők az eddigi tárgyalások eredménytelensége miatt folyamatos demonstrációt tartanak augusztus 25-től szeptember 15-ig három feldolgozó telephelyénél.</p>

A Magosz a pénteki levélben megköszönte Gráf József eddigi segítségét a tárgyalások során, azonban további közbenjárást kérnek, mivel a feldolgozók továbbra sem fogadták el a kilónkénti 30 forintos felvásárlási árat. A szövetség most arra kéri a földművelésügyi minisztert: függessze fel a külföldi tulajdonú feldolgozók állami támogatását, ellenőrizze a korábbi pénzek felhasználását, illetve függessze fel a feldolgozók költségvetésből finanszírozott pályázatainak elbírálását.

Az almatermesztők 2008. augusztus 25-től szeptember 15-ig folyamatos demonstrációt hirdettek az Agrana-Juice Magyarország Kft. vásárosnaményi, a Rauch Hungária nyírmadai, valamint az ESZAT Kft. mátészalkai telepéhez - áll a Magosz nyílt levelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!