Friss hírek

2008.08.11. 10:25

Kiköltözteti barátait az idősotthonokból a 93 évesen elsőkönyves írónő

<p>Egy 93 éves, elsőkönyves brit írónő arra használta a regénye kiadásából származó bevételeit, hogy új vidéki házába költöztesse barátait az idősek otthonából - mondta az írónő a Daily Telegraph-nak és a Guardiannek adott hétfői interjúiban.</p>

Miután Lorna Page "Veszélyes gyengeség" című krimije megjelent, az idős hölgy lecserélte lakását egy 310 ezer font (94 millió forint) értékű, öt hálószobás dél-angliai vidéki házra. Ezután pedig felhívást tett közzé, amelyben lakóhelyet ajánlott fel kúriájában hasonló korú barátainak.

"A gondozóotthonok olykor nagyon nyomasztó helyek. Ülsz ott egész nap, bámulsz ki az ablakon, miközben senki sem szól hozzád" - indokolta ajánlatát az újságoknak adott interjúban az írónő. "Arra gondoltam, hogy jó lenne, ha otthont és családi életet nyújtanék egy vagy két embernek, akik egyébként csak ülnének ott egyedül" - folytatta Page.

Az idős írónő elmondása szerint miután körbekérdezte az öregek otthonaiban lakó barátait, hogy lenne-e kedvük kiköltözni onnan, és vele együtt élni a vidéki házban, tucatnyi érdeklődővel találkozott. Mint mondta, az "üzleten" ő is nyert, hiszen az ő korában már neki is számít, hogy nem egyedül él. "Mostantól minden könyv, amit eladunk, segíteni fog valakinek, hogy kiköltözhessen az otthonból" - buzdította az interjúban vásárlásra az olvasókat Lorna Page.

Az asszony egyébként három évvel ezelőtt írta meg regényét, ám miután befejezte, egy bőröndbe rejtette el, és nem is gondolt a kiadására. A kéziratot azonban nemrégiben megtalálta a hölgy menye, és elolvasása után azonnal elvitte egy könyvkiadóhoz, ahol pedig megjelentetésre érdemesnek tartották azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!