Friss hírek

2008.08.26. 09:06

Két brutális támadás turisták ellen Olaszországban- hevesen bírálják a kormányt

<p>Heves bírálatok érik Silvio Berlusconi jobboldali olasz kormánykoalicióját, miután két napon belül két brutális támadás történt turisták ellen. A baloldal és jogvédő csoportok már akkor bírálták a kormányfőt, amikor augusztus elején 3 ezer olasz katonát vezényeltek több olasz város utcáira.</p>

A katonák felhatalmazást kaptak, hogy a rendőrök és a csendőrök mellett ők is igazoltathassanak, motozhassanak, és szükség esetén a gyanús embereket átadják a rendőröknek vagy a csendőröknek. A római kormány arra hivatkozott a katonák kivezénylésénél, hogy fel kell venni a harcot a bűnözés, illetve az illegális bevándorlók garázdálkodásai ellen.

Pénteken egy kerékpáros holland házaspárt támadtak meg Róma egyik külvárosában, egy romos épületénél, ahol sátorozni akartak. A párt megverték, 1500 eurójukat (mintegy 350 ezer forintjukat) elvették, majd az 56 éves férfi szeme láttára az 52 éves asszonyt megerőszakolták. A holland férfinak több csontja is eltört, felesége pedig sokkos állapotban került a klinikára. A rendőrség később azt közölte, hogy elfogtak egy 20 és egy 32 éves férfit, mindketten román állampolgárok, és a holland férfi felismerte őket az azonosításnál.

Hétfőre virradóra egy német párt támadtak meg a tengerparton Rovigliano-ban, Nápolyhoz közel, és a 25 éves német nőt megerőszakolták. A rendőrség közlése szerint egy férfit elfogtak, és további két férfit még keresnek. Azt nem közölték, hogy az őrizetbe vett férfi milyen nemzetiségű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!