Friss hírek

2008.08.09. 17:47

Ismét bombát találtak a fővárosban - több utat lezárnak, számos BKV-járat sem tud közlekedni

<p>Az eddigi hírek szerint senkinek sem kell elhagynia otthonát a Margit híd budai hídfőjénél talált második világháborús bomba miatt Budapesten. A robbanószerkezet közelében összesen öt épület van, 15-20 lakással. Az ott élőket arra kérik a rendőrök, hogy ne a Duna felőli oldalon legyenek az épületben - mondta a Független Hírügynökségnek Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A forgalomban azonban komolyabb korlátozások lesznek: teljesen lezárják a Margit hidat és a budai alsó rakpartot. Nem engednek autósokat a Bem - felső - rakparton a hídtól egészen a Bem térig, illetve az Árpád fejedelem útjára az Üstökös utcáig.</p>

A BKV-nak is több járatát érinti a lezárás - számolt be a közlekedési társaság fődiszpécsere. A 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomásoktól csak a Jászai Mari térig mennek. A 6-os, 26-os, 91-es és 191-es buszok sem mennek át a Margit hídon. A Bem rakparton a 60-as és 86-os busz a lezárt rész előtt megáll, és a szentendrei HÉV sem megy el a Margit hídi állomásig, hanem előtte visszafordul.

A második világháborús bombát szombat délután találták - egyelőre nem tudni, milyen körülmények között. Egy nagyjából 110 kilogrammos orosz FAB 100-as típusú repülő bomba került elő a földből. A tűzszerészek megvárják, míg a rendőrök lezárják a környéket, csak ezután láthatnak hozzá az érdemi munkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!