Friss hírek

2008.08.17. 08:48

Gázcsőtörés a siófoki Ezüstparton - 1134 épületben szünetel a szolgáltatás

<p>Az első hírekkel ellentétben nem délután kezdenek neki a siófoki Ezüstparton kilyukadt gázvezeték javításának. A csőben már megszünt a túlnyomás, a gázművek szakemberei már elkezdték kiásni a csövet. <br />Egyelőre úgy tűnik, hogy hamarabb befejezhetik a munkát, mint ahogy azt korábban gondolták. A hiba miatt közvetlen tűz- és robbanásveszély nincs.</p>


Egy sérült vezeték miatt 1134 épületben nincs gáz a siófoki Ezüstparton. A korábban kritikusnak vélt 100 méteres körzetben összesen nyolc lakóház van, ezekben összesen 30 ember lakik vagy nyaral, de őket sem kellett kiköltöztetni. A szolgáltatás a környéken 374 családi házat, 5 szállodát, egy közintézményt és 754 üdülőt érint - mondta el Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője a Független Hírügynökségnek.

Vasárnap hajnalban egy 200 milliméteres középnyomású gázvezetéknek sérült meg Siófokon, az Ezüstparton. A gázművek szakemberei elzárták a vezetéket, a csőből kiengedték a gázt, hogy robbanásveszély nélkül lehessen a javítási munkákhoz hozzálátni. A lakókat az utcán kifüggesztett papírokon tájékoztatják a szolgáltatás szüneteltetéséről, a szállodákba a katasztrófavédelmi szakemberek mentek el.

A vegyi felderítő csoport munkatársai folyamatosan mérik a gáz koncentrációját, a kritikus értéket azonban nem érte el, így az embereket sem kellett kitelepíteni. A gázművek szakemberei korábban azt gondolták, hogy csak délután kettőkor kezdthetnek a javításhoz. Egyelőre azonban úgy tűnik, hamarabb el tudják hárítani a hibát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!