Friss hírek

2008.08.31. 16:48

FORMA-1: Ecclestone arra kéri az autósport vezetőit, bocsássanak meg Mosley-nak

<p>A Forma-1 "mindenható ura", Bernie Ecclestone arra kérte az autósport vezetőit, hogy felejtsék el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley körül kialakult botrányt.</p>

Amikor az egyik brit bulvárlap képeket közölt Mosely-ról és öt prostituáltról, Ecclestone azonnal lemondásra szólította fel régi barátját. Mosley nem volt hajlandó lemondani, így bizalmi szavazás döntött a sorsáról, amit meg is nyert. A FIA első embere a képeket közzétevő újságot is beperelte, és a bíróság neki adott igazat.

"Tartom azt a korábbi állításomat, hogy ez az eset sokat ártott az autósportnak, de ami történt, megtörtént, túl kell tennünket magunkat rajta" - mondta Ecclestone a BBC-nek. "Szerintem az embereket már nem érdekli ez az egész. Mindenkit megrázott a botrány, de nem szabad vele többet foglalkozni" - vélekedett a szakember.

"Egy rövid ideig úgy gondoltam, hogy le kellene mondania, mert rajtam is nagy volt a nyomás. Őszintén szólva, megkönnyebbültem volna, ha megteszi. Most viszont úgy érzem, jól döntött, hogy a helyén maradt, mert nincs oka lemondani" - magyarázta Ecclestone.

Mosley nemrégiben kijelentette: nem akarja újra választatni magát, így jövőre, amikor lejár a szerződése, visszavonul. Ecclestone szerint erre még nem szabad mérget venni. "Korábban is mondta, hogy visszvonul, de nem tette. Egyelőre nem tudnék megnevezni olyan embert, aki méltó helyettese lehetne, ezért bízom benne, hogy meggondolja magát" - zárta le mondandóját a száguldó cirkusz "vezetője".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!