Friss hírek

2008.08.04. 16:14

Fidesz: Számoljanak el a tárcák a kommunikációs kiadásaikkal!

<p>Valamennyi minisztérium számoljon el a 2002-es kormányváltás utáni kommunikációs kiadásaival - hangzott el Ágh Péter fideszes parlamenti képviselő hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a kormányfőt terheli felelősség azért, hogy százmilliókat költöttek a kormányzat munkáját ismertető kiadványokra.</p>

Miközben a kormány azt ígérte, hogy a megszorításokat saját magán kezdi, az elmúlt években 120 millió forintot költött a Miniszterelnöki Hivatal különféle tanulmányok megrendelésére, 200 milliót pedig az új kormányzati portálra - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Ágh Péter. A Fidesz országgyűlési képviselője ezért valamennyi minisztériumnak levelet írt, amelyben az Orbán-kormány utáni kommunikációs kiadások - politikai elemzések, PR-akciók, szaktanácsadók költségei - elszámolását kéri 15 napon belül.

A politikus közölte: a hírek szerint a kormány 6 milliárd forintból kívánja népszerűsíteni az Új Magyarország Vidékfejlesztési Tervet. Ebből 3,75 milliárdért az uniós agrárprogram rendezvényeit támogatják.

A Fidelitas által meghirdetett "Gyurcsány a hibás" feliratú matricákat a szabályok betartásával helyezik el a szervezet aktivistái - mondta Ágh Péter, a Fidelitas ügyvezető alelnöke. A fővárosi önkormányzat múlt pénteken azt közölte, hogy szabálysértést követ el, aki a Fidelitas kérésére matricákat ragaszt ki közterületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!