Friss hírek

2008.08.31. 15:07

Elmarad nyírmadán az almablokád

<p>Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem vonják blokád alá a szabolcsi almatermelők hétfőn a Rauch Hungária Kft. nyírmadai feldolgozó üzemét. A cég ugyanis bejelentette, hogy amíg nem egyeznek meg a gazdákkal, addig felfüggeszti az ipari alma felvásárlását - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében vasárnap Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója.</p>

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szeptember elseje és tizenötödike között tervezett demonstrációt a léalma alacsony felvásárlási ára miatt a Rauch nyírmadai feldolgozó üzeme elé. A cég szombaton egy közleményt adott ki, amely szerint addig nem vásárolnak almát, amíg nem jutnak egyességre a termelőkkel. A MAGOSZ ezután közölte, hogy felfüggesztik a demonstrációt Nyírmadán. Ha azonban a Rauch mégis vásárolna almát, vagy sűrítményt vinne ki, azonnal lezárják a telepet, úgy ahogy azt Vásárosnaményban és Anarcson tették - közölte Budai Gyula.

Az almatermelők hétfőn vonták blokád alá két szabolcsi felvásárló telephelyét. Azt akarják elérni, hogy a jelenlegi 15-20 forintos kilónkénti ár helyett legalább 30 forintot adjanak az almáért. Közben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Mezőgazdasági bizottsága kétmilliárd forint azonnali támogatást kér az almaügy megoldásához a szaktárcától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!