Friss hírek

2008.08.16. 18:10

Egyre többen sportolnak üdülési csekkel

<p>Egyre többen fizetnek sportszolgáltatásért üdülési csekkel idehaza. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szombati közleménye szerint közvetlenül erre a célra 323 millió forintot fordítottak a magyarok az év első hét hónapjában üdülési csekkből, míg egy évvel korábban mindössze 80 milliót. </p> <p>Idehaza is mind többen fordítják sportszolgáltatásra az adó- és járulék kedvezménnyel támogatott üdülési csekket. Az év első hét hónapjában 323 millió forintnyit költöttek el a magyarok közvetlenül erre a célra, szemben az előző évi 80 millióval. Uszoda, fürdő szolgáltatásra pedig 970 millió forint értékben költöttek üdülési csekket júliusig, ami 440 millióval több, mint 2007 első hét hónapjában. Ugyanezekre a szolgáltatásokra szálláshelyhez kötődően hozzávetőleg 1 milliárd forintnyi üdülési csekket költöttek a magyarok, ami 30 százalékkal több az egy évvel korábbi adatokhoz képest.</p>

Az üdülési csekkeket közvetlenül sportszolgáltatásra 235 helyen fogadják el Magyarországon, míg uszoda, fürdő szolgáltatásra közvetlenül 126 helyen. Jóval több, összesen 2877 olyan hely van idehaza, ahol szálláshelyhez kötődő sportszolgáltatásokért lehet így fizetni.

Az üdülési csekk sport célú felhasználásának növekedése hozzájárul ahhoz, hogy mind több ember életvitelébe épül be a rendszeres testmozgás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!