Friss hírek

2008.08.12. 16:18

Egy évtizedig bujkált egy finn lány

<p>Több mint egy évtized után előkerült egy eltűnt finn lány. A most húszéves Nadia Bouteldjan nem akar arról beszélni, hogy mit csinált az elmúlt 11 évben. Időközben finn anyanyelvét is elfelejtette- jelentette a skandináv ország hatósága kedden.</p>

Bouteldjannak kilencéves korában, 1997 májusában veszett nyoma. A rendőrség azt gyanította, hogy algériai származású édesapja rabolhatta el, de hiába kutattak utána az egész világon. A húszéves lány most önként jelentkezett.

A finn hatóságok állandó kapcsolatban voltak az apa algériai rokonaival és eltűnt gyerekek után kutató nemzetközi szervezetekkel. Még 97 májusában találták meg a lány és az apa nyomát Nagy-Britanniában. Különböző tippeket ellenőriztek az évek alatt Franciaországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Algériában, Tunéziában és Tahitin is, ám sikertelenül.

2006-ban Bouteldjan betöltötte a 18-at, és emailben megkereste az édesanyját. Két évig váltottak üzeneteket, mire létrejött a találkozó Luxemburgban, idén júliusban. Az ott jelenlévő rendőrök szerint a lány gyanakvást mutatott a hatósággal szemben és anyjával is hideg volt. Semmit nem mondott az elmúlt évekről. Csak angolul beszélt, mert finn anyanyelvét időközben elfelejtette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!