Friss hírek

2008.08.30. 18:42

Dávid Ibolya az új többség felelősségéről

<p>Az ellenzéki pártok valódi szakmai összefogását sürgeti az MDF elnöke. Dávid Ibolya az ellenzéki pártelnököknek is lejuttatott szombati nyílt levelében arról ír, hogy a gazdaságpolitikai problémákra a megoldás az új többség, azaz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártok kezében van. A demokrata fórum elnöke szerint a valódi megoldások helyett a túlélésért játszó kormányzatot csak szakmai összefogással, kidolgozott, konkrét cselekvési tervvel lehet előremutató, a válság-helyzetből kivezető politika folytatására késztetni.</p>

Dávid Ibolya nyílt levelében hangsúlyozza: a magyar belpolitikában komoly fordulópontot jelenthet a nemsokára kezdődő őszi parlamenti ülésszak, és ebben kulcsszerepe lesz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártoknak. Az ellenzéki politikus szerint az új többségre tovább már nem halasztható feladatok várnak, hiszen a gazdaság egy helyben toporog, az állampolgárok nagy része képtelen bármiféle megtakarítással élni. Az országnak mielőbb tettekre, valódi konzervatív gazdaságpolitikai fordulatra van szüksége - teszi hozzá.

Az új többségnek felelős politikai erőként lehetősége, és egyben kötelessége is a programok mentén való összefogás és az erre épülő közös cselekvés - véli Dávid Ibolya. Mint írja: szakmailag alátámasztott, közös fellépéssel rászorítható a kormány a valódi cselekvésre, egy racionális gazdaságpolitika folytatására.

Dávid Ibolya azt kezdeményezi, hogy egy pártelnöki szintű találkozón folytatódjon mielőbb az egyeztetés. Az MDF elnöke nyílt levelét elküldte az ellenzéki pártok elnökeinek - Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, Fodor Gábor SZDSZ-elnöknek, valamint Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!