Friss hírek

2008.08.15. 16:01

Bárándy: "nem az adóhivatal támadom"

<p>Nem az Apeh elleni támadásnak szánta azt az írásbeli kérdést Bárándy Gergely (MSZP), amelyet csütörtökön juttatott el Veres János pénzügyminiszternek és amelyben a vagyonosodási vizsgálatok eljárásnak felülvizsgálatát kéri - mondta a szocialista politikus pénteken a Független Hírügynökségnek.</p>

A kormánypárti képviselő leszögezte: szerinte természetes, ha egy olyan nem rég óta használt ellenőrzési formánál, mint a vagyonosodási vizsgálat a bevezetést követően felülvizsgálják a gyakorlatot.

Bárándy elmondta: egyetért a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleményével, miszerint az ellenőrzések nem törvénytelenek, azonban szerinte bizonyos elemeik ütköznek a jogelvekkel. A szocialista képviselő ilyennek nevezte, hogy az adóhatóság az ellenőrzések során sok esetben irracionális követelményeket támaszt az ellenőrzöttek felé, illetve visszamenőleg életszerűtlen feltételeket szab.

Bárándy várja Veres János válaszát - amire a tárcavezetőnek legfeljebb 15 napja van - és csak azt követően dönti el, mi lesz a következő lépés. Azt azonban leszögezte: szerinte nem szükséges jogszabályt módosítani, elég az Apeh belső szabályait megváltoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!