Friss hírek

2008.08.31. 05:21

Az "évszázad vihara" miatt New Orleansot száz százalékban evakuálják

<p>New Orleans teljes kiürítését rendelte el vasárnap a város polgármestere. Ray Nagin az évszázad viharának nevezte az Észak-Amerika partjaihoz közeledő Gusztáv hurrikánt.</p>

"Ez minden viharok szülőanyja" - jelentette ki Nagin. "Rendkívül erős és minden nap csak tovább erősödik, nem vagyok abban biztos, hogy tapasztaltunk már hasonlót" - tette hozzá. A polgármester arra figyelmeztetett, hogy mindenki, aki a városban marad, magára van utalva.

Nagin szerint a több napja tartó figyelmeztetések ellenére kevesebb, mint a lakosok fele hagyta el eddig New Orleanst. A rendőröket, tűzoltókat is biztonságos helyre menekítik a városból, csupán 50 főnyi segítő személyzetet hagynak hátra. Nagin azt üzente azoknak a lakóknak, akik maradnak, hogy legyen náluk balta, mert úgy kell majd kivágni magukat, hogy feljussanak a tetőre, az egyetlen szárazon maradó területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!