Friss hírek

2008.08.20. 20:22

Augusztus 20: este nyolcig átlagos nap az OMSZ-nél - hajómentések a Balatonon

<p>Átlagos napja volt augusztus 20-án az Országos Mentőszolgálatnak OMSZ). A fővárosban külön mentési tervvel készülő OMSZ este nyolc óráig nem kapott több riasztást, mint más napokon. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a Balatonból két vitorlást mentett ki a vízből, egy strandon röplabdázó fiatalt pedig kórházba kellett vinni, mert megsérült.</p>

Külön mentési tervvel, 50 kocsival és 150 emberrel készült az OMSZ az augusztus 20-i rendezvények biztosítására. A minden eshetőségre felkészült mentősöknek most nem akadt több dolguk, mint máskor: az OMSZ-nél a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy a reggeli - a gyermek-rohamkocsit ért balesettől eltekintve - este nyolc óráig átlagos napja volt a mentőszolgálatnak.

A mentők egyik kocsija - mint a Független Hírügynökség már hírül adta - reggel maga szenvedett balesetet. Egy a Dagály strandon rosszul lett gyerekhez siető gyermek rohamkocsiba a Dráva utcánál, a XIII. kerületben oldalról belerohant egy auto. Az ápoló és a másik autó vezetője sérültek meg, a gyermekért egy másik mentő ment a strandra.

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) arról tájékoztatott, hogy a Balatonnál, a szigligeti öbölben két vitorlás is segítségre szorult. Az első hajó, fedélzetén két emberrel az árboc törése miatt vált mozgásképtelenné Balatongyörök közelében. Az eredetileg a balatonlellei kikötőhöz tartozó hajót a VMSZ ábrahámhegyi mentőhajója vontatta a kikötőbe. Nem sokkal később ugyanez a mentőcsapat egy felborult katamaránt mentett ki. A hajón utazó két ember sérülések nélkül úszta meg a borulást. A katamaránt a vízimentők felállították, majd útjára bocsátották. Balatonakaliban a strandon pedig egy fiatalember röplabdázás közben sérült meg. Őt agyrázkódás gyanújával szállították kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!